UPS i samarbejde med Rytle om bydistribution

Holistisk løsning fra start-up-firma skal hjælpe den amerikanske gigant med last mile-distribution i Tyskland

Muligheden for de tyske bymyndigheder til at lægge begrænsninger på kørsel med dieselbiler har fået både start-up-virksomheder såvel som distributionsvirksomheder til at gå i tænkeboks.

Vi har tidligere nævnt den tyske virksomhed Aluca og cykelfabrikken Gazelle, der har opfundet et system, som strømlinjer pakkens vej fra de fossile lastbiler til el-drevne cargo bikes. En anden virksomhed – Rytle – har udviklet et lignende koncept.

Cykel med bakgear

Den amerikanske distributionsgigant UPS er gået i samarbejde med Rytle, hvis system består af to forskellige typer transportkasser og en elektrisk ladcykel.

Cyklen hedder “MovR”. Den er 270 cm lang, 120 cm bred og 200 cm høj. Den drives af to navmotorer, der leverer 250 Watt. Hastigheden er 25 km/t. Ved start kan motorerne kortvarigt levere op til 1000 Watt (1,34 hk) for at lette igangsætning ved tung last. Desuden har cyklen bakgear og et assistent-mode på 5 km/t, når man skal trække cyklen.

Fra HUB til cykel

På cyklens lad er der plads til en såkaldt “BOX”. Det er en transportboks med grundmål som en Euro-palle og en højde på 190 cm. Boksen har hjul under sig således, at den let kan bringes “om bord” på cyklen. Dette gøres manuelt eller elektronisk.

“HUB” er navnet på en større transportkasse, som indeholder op til 9 BOX’e. En HUB fylder hvad der svarer til en almindelig parkeringsbås. Når den er læsset af fra lastbilen, er dens indhold klar til at blive losset over på elcyklerne.

Informationer via app

IT-løsningen hedder “APP” og er kompatibel med iPhone og Android. Når elcyklens chauffør har logget sig ind i APP, er der adgang til informationer om BOX’ens indhold og modtagere samt rutevejledning.

UPS har foreløbig taget Rytles system i brug München. En HUB fragtes fra UPS-lageret i Garching til centrum af München. Herinde venter tre MovR’s. De tildeles hver til BOX’e således, at HUB’en er tømt efter tre ture.

I følge UPS står elcyklerne for cirka en tredjedel af UPS’s leverancer i Münchens bymidte.

Diesen Artikel finden Sie hier.

Veröffentlicht: 25. November 2018 von Jess Ulrik Verge, altomvarebiler.dk